<< Klik om de inhoudsopgave te tonen >> Navigatie: »Geen onderwerpen boven dit niveau« Module WMO Aanvraag |
Onderverdeling kostensoorten WMO
(PKO-61.026 )
Met ingang van deze release is het mogelijk om Wmo kostensoorten onder te verdelen in Wmo kostenonderdelen. Hiertoe is in de Kluwer eigen beleid module een extra scherm opgenomen die een werking heeft conform de Bijzondere Bijstand kostenonderdelen: Door het kiezen van kolomnummer en volgnummer is de relatie met het bijbehorende Wmo Kostenonderdeel te leggen. Zie eerste twee diagrammen. In de verdere diagrammen is een voorbeeld binnen PKO uitgewerkt.
Let op: Als gevolg van deze wijziging is de documentbody Opdracht voor leverancier - OfferteAanvraag gewijzigd en zijn diverse tekstblokken gewijzigd. (Zie overzicht met tekstwijzigingen)
Diagram 1 Kostenonderdelen WMO is een nieuw scherm in de Kluwer eigen beleid module
Diagram 2
Diagram 3 Als de kostensoort bij een soort voorziening is onderverdeeld wordt gevraagd naar de gewenste kostenonderdelen.
Diagram 4 Gemaakte keuze in kostenonderdelen wordt waar relevant op het scherm getoond
Diagram 5 Gemaakte keuze in kostenonderdelen wordt waar relevant op het scherm getoond
Diagram 6 Gemaakte keuze in kostenonderdelen wordt waar relevant op het scherm getoond
Diagram 7 Als een kostensoort bij een soort voorziening is onderverdeeld moet de gebruiker de kosten per onderdeel aangeven.
De teksten en vragen mbt BTW worden hierbij alleen getoond als de gemeente de nieuwe BTW componenten (zie PKO 69.461) gebruikt
Diagram 8 De opgetelde bedragen van de onderdelen worden getoond en gebruikt om een component mee aan te maken. De vraag mbt BTW worden hierbij alleen getoond als de gemeente de nieuwe BTW componenten (zie PKO 69.461) gebruikt
Diagram 9 Kostenonderdelen in de rapportage
Diagram 10 Kostenonderdelen in de beschikking
Diagram 11 Kostenonderdelen in de bijlage van de offerteaanvraag
Opvoeren BTW bedragen als componenten
(PKO-69.461 )
Met ingang van deze release is het mogelijk BTW bedragen toe te kennen aan WMO-voorzieningen, waarbij BTW componenten worden aangemaakt in GWS4All.
Het mechanisme gaat werken als de nieuwe parameter WMO_BTW_JN de waarde ‘J’ heeft. Daarnaast is het dan noodzakelijk dat voor zowel incidentele als periodieke Wmo voorzieningen in GWS4All een lage als een hoge BTW component is aangemaakt. (Code regeling = 11, Kolomnummer 6 of 8) Als PKO indicatie moet dan de waarde ‘PKO_L’ worden ingevuld voor een laag BTW tarief en ‘PKO_H’ voor een hoog BTW tarief. Als niet voor zowel periodieke voorzieningen als incidentele voorzieningen precies 1 hoge en 1 lage BTW component zijn aangemaakt volgt een foutmelding.
Hieronder wordt een voorbeeldcasus getoond.
Diagram 12 De in deze casus toegekende voorzieningen
Diagram 13 De tekst ‘(Excl. BTW)’ en de twee vragen over BTW verschijnen alleen als de nieuwe parameter WMO_BTW_JN in het eigen beleid is ingevuld met ‘J’
Diagram 14 Voor een kostensoort die is onderverdeeld (zie melding 61026) wordt als de parameter WMO_BTW_JN de waarde ‘J’ heeft gevraagd naar het BTW bedrag per onderdeel
Diagram 15 Als een kostensoort is onderverdeeld wordt de som van de BTW bedragen van de onderdelen opgevoerd als BTW component.
Diagram 16 Als bij de gemeente de mogelijkheid bestaat door te betalen aan leverancier geldt dit ook voor de BTW bedragen.
Diagram 17 Het voor deze melding gewijzigde gedeelte van de rapportage
Diagram 18 In de beschikking wordt (nog) niet aangegeven welk gedeelte van de bedragen bestaan uit BTW.
Vullen diverse gegevens intakedossier en onderzoeksdossier
(PKO-75.571 + PKO-78.741)
Vanaf deze release is het aantal gegevens dat gevuld wordt in intakedossier en onderzoeksdossier vergroot.
Gegevens die nu extra worden onderhouden:
-Indicatiedossiernummer
-Reden aanvraag / Algemene toelichting
-Alle velden op tabblad ‘Overig’ van het indicatiedossier
-Toestemmingsgegevens in het onderzoeksdossier
Daarnaast worden toelichtingen op beperkingen nu per categorie geregistreerd. Hierbij wordt de algemene toelichting bij alle categorieën getoond, en worden als de beperkingen gedetailleerd zijn behandeld de ingevulde vraag-toelichtingen bij de juiste categorie opgeslagen.
Om deze extra gegevensuitwisseling voor de gebruiker makkelijk te kunnen realiseren is er voor gekozen slechts twee nieuwe vraagschermen toe te voegen.
Diagram 19 Een extra scherm direct na de keuze in hoofdgroepen voor gemeenten die van een intakedossier gebruik maken.
Wat hier wordt ingevuld komt zowel onder tabblad ‘Algemeen’ terecht in Toelichting / Reden aanvraag, als in de toelichting
van het tabblad ‘Toelichting’, als in het tabblad ‘Toelichting’ van ieder onderzoeksdossier voor zover van toepassing,
Het eerste scherm (zie Diagram 19) wordt gebruikt om een algemene toelichting op / reden voor de aanvraag in diverse plaatsen in intakedossier en onderzoeksdossiers te vullen. Dit resulteert ook in een extra tekstblok (TOEL) in de rapportage (zie Diagram 20)
Diagram 20 Weergave algemene toelichting in rapportage
Diagram 21 Scherm met de gegevens die op tabblad ‘Overig’ van het intakedossier ingevuld kunnen worden.
Het andere extra scherm (zie Diagram 21) dient om tabblad ‘Overig’ van het intakedossier te onderhouden. Als binnen Gws4All nog geen gegevens waren ingevuld wordt standaard de medewerker die het PKO werkproces heeft opgestart geselecteerd als ‘Medewerker invoer’. Verder wordt in dat geval als er een contactpersoon was de contactpersoon gegevens gevuld in de ‘Aangevraagd door’ gegevens.
Toestemming gegevens (De namen zijn regelbaar binnen GWS4All binnen Modules\Applicatiebeheer tabellen\Vrije\Onderhoud Wmo\Vrije velden) staan standaard op ‘Onbekend’. Voor zover voor toestemmingsgegevens vrije velden in het Onderzoeksdossier in GWS4All versie >= 11 exact dezelfde naam hebben als in het intakedossier worden deze ook onderhouden vanuit dit scherm.
De datumvelden (De namen zijn ook regelbaar vanuit de vrije Wmo velden) worden mits nog niet gevuld in GWS4All leeg gelaten.
De gegevens van tabblad ‘Overig’ worden in de rapportage afgedrukt binnen het nieuwe tekstblok ‘OVR’. Zie (Diagram 22)
Diagram 22 Overige intake gegevens in de rapportage
Vullen leveringsvoorwaarde HV
(PKO-79.777 )
Met ingang van deze release is het mogelijk om de gewenste leveringsvoorwaarde voor huishoudelijke voorzieningen in het desbetreffende indicatieadvies en indicatiebesluit in GWS4All te vullen.
De nieuwe werkwijze wordt actief als de parameter WMO_HV_LEV_VOORW_JN binnen het eigen beleid de waarde ‘J’ heeft gekregen.
Hieronder wordt een voorbeeldcasus getoond.
Diagram 23 Extra vraag aan het einde van de afhandeling van Hulp bij het huishouden. Deze vraag komt
alleen als de eigen beleidsparameter WMO_HV_LEV_VOORW op ‘J’ is gezet.
Diagram 24 Indicatieadvies in het onderzoeksdossier incl. leveringsvoorwaarde
Diagram 25 Indicatiebesluit incl. leveringsvoorwaarde
Diagram 26 Leveringsvoorwaarde in de rapportage hiervoor wordt een nieuw tekstblok LEVVW gebruikt.
Diagram 27 Leveringsvoorwaarde in bijlage offerteverzoek
Uren en minuten bij HV-Activiteiten
(PKO-82.161 )
Met ingang van deze release is het mogelijk om bij de activiteiten van HV_voorzieningen de gewenste aantallen uren aan te geven. Deze uren worden vervolgens gebruikt om de HV-Klasse mee te bepalen, en gebruikt in de samenvatting, de rapportage, de beschikking en de bijlage van de offerte-aanvraag.
De nieuwe werkwijze wordt actief als de parameter WMO_HV_ACTIV_UREN_JN binnen het eigen beleid de waarde ‘J’ heeft gekregen.
Let op: Als gevolg van deze wijziging is de documentbody Opdracht voor leverancier - OfferteAanvraag gewijzigd en zijn diverse tekstblokken gewijzigd. (Zie overzicht met tekstwijzigingen)
In de diagrammen hieronder wordt een voorbeeldcasus HV met uren per activiteit getoond.
Diagram 28 Bij zorgaanbieders waarvan het aanbod van HV activiteiten bekend zijn krijgt de gebruiker de
kans deze activiteiten te selecteren (Ongewijzigd)
Diagram 29 Als de parameter WMO_HV_ACTIV_UREN_JN op ‘J’ staat wordt naar uren en minuten per
activiteit gevraagd. Deze moeten dan verplicht worden ingevuld
Diagram 30 De HV-Klasse wordt berekend uit de ingevulde uren per activiteit
Diagram 31 Ook in de samenvatting worden bij de onderverdeling uren en minuten genoemd.
Diagram 32 Aan uren/minuten aangepast deel van de rapportage
Diagram 33 Aan uren en minuten aangepast deel van de beschikking
Diagram 34 Aan uren / minuten aangepaste bijlage van de offerteaanvraag
Onderhouden crediteurendossier bij reservering
(PKO-95.621)
Met ingang van deze release is bij het doorbetalen van voorzieningen de mogelijkheid toegevoegd door te betalen via een reservering met behulp van een crediteurendossier.
De reserveringsopties zijn in te stellen met de reeds bestaande parameter WMO_BELEID_DOORB_DERDEN in het eigen beleid, Naast de optie ‘D’ (Direct doorbetalen) worden nu ook de opties ‘R’ (Reserveren in crediteurendossier) en ‘B’ (Gebruiker kiest de soort doorbetaling) ondersteund.
Als ‘B’ of ‘R’ is ingesteld moet er precies één reserveringscomponent bestaan in GWS4All (code regeling = 11, kolom = 23) met in de PKO_indicatie ‘PKO_R’. Is dit niet zo dan volgt een foutboodschap,
In de diagrammen hieronder een uitgewerkt voorbeeld
Diagram 35 Alle componenten, dus ook BTW componenten (zie melding 69.461) kunnen worden doorbetaald
Diagram 36 Als in het eigen beleid optie ‘B’ is ingesteld voor de parameter WMO_BELEID_DOORB_DERDEN volgt deze vraag. In andere gevallen is deze keuze al gemaakt
Diagram 37 In de rapportage is bij het rapporteren van doorbetalingen een kolom toegevoegd met de bij de doorbetaling toegepaste betaalwijze.
Diagram 38 Als er nog geen crediteurendossier bestaat met de combinatie crediteurnummer/cliëntnummer wordt deze aangemaakt. Als deze wel al bestond wordt slechts het notanummer gewijzigd met het nummer van de casus. Bedragen komen pas in het dossier als een uitkeringsrun heeft gedraaid die reserveringen heeft verwerkt.
Diagram 39 Reservering resulteert in een ander type doorbetalingscomponent dan direct doorbetalen.