Functionaliteit voor alle modules

<< Klik om de inhoudsopgave te tonen >>

Navigatie:  »Geen onderwerpen boven dit niveau«

Functionaliteit voor alle modules

Digitale handtekening beschikking (2073502 / 117.733)

Het is vanaf deze release mogelijk om per module voor meerdere ondertekenaars een digitale handtekening te gebruiken. Voor alle modules bij elkaar kunnen in totaal maximaal 10 handtekeningen worden gebruikt. Indien u ook gebruik maakt van de module WIJ (Wet Investeren in Jongeren), kunt u ook voor die module maximaal 10 handtekeningen vastleggen.

 

Er zijn meerdere “methodes” om de ondertekenaar van een beschikking te bepalen. Alleen indien u gebruik maakt van de methode die werkt op grond van de “Integratie-kodes”, is de nieuwe functionaliteit van digitale handtekeningen beschikbaar.

 

De afbeeldingen van de handtekeningen worden geplaatst in een “alternatief” tekstblok in de tekstgroep ‘HANDTK’ in de tekstklasse ‘Beschikking’. De tekstgroep HANDTK’ komt voor in zowel de tekstversie ‘WWB’ als in de tekstversie ‘WIJ’.

 

Om een digitale handtekening toe te passen, is in alle body’s van beschikkingen en brieven de nieuwe tekstgroep “HANDTK’ geplaatst:

 

bes_body_handtekening

 

Indien u gebruik maakt van gemeentelijke “alternatieve” body’s voor beschikkingen en/of brieven, dient u deze tekstgroep ook in deze “alternatieven” toe te voegen (indien u nu of in de toekomst gebruik wilt maken van een digitale handtekening).

 

De tekstblokken hebben de naam: ‘HT_01’ t/m ‘HT_10’. In de alternatieven van deze tekstblokken dient u, naast de afbeelding van de handtekening, ook de naam en de functie van de betreffende ondertekenaar te vermelden. Indien er is aangegeven dat een digitale handtekening moet worden gebruikt, worden de naam en functie die bij de integratie-code OBS zijn genoemd niet afgedrukt. De namen dienen nog wel correct te worden gevuld, want deze worden in de dialoog getoond indien er voor een bepaalde module kan worden gekozen uit meerdere ondertekenaars.

 

De koppeling van handtekeningen aan personen gebeurt met behulp van (reeds bestaande) integratie-code OBS.

 

eb_integratie_obs

 

In de (nieuwe) laatste kolom “Nr. handtekening’ kunt u een cijfer 1 t/m 10 plaatsen, corresponderend met de (alternatieve) tekstdelen ‘HT_01’ t/m ‘HT_10’. Indien in de dialoog een bepaalde ondertekenaar wordt gekozen, zal PKO bij de integratie-code ‘OBS’ nagaan of er een digitale handtekening is aangeduid.

 

Indien er in de kolom ‘Nr. handtekening’ het cijfer ‘1’ staat, zal tekstdeel ‘HT_01’ worden afgedrukt (met daarin de afbeelding van de handtekening). Indien in deze kolom ‘nvt’ (niet hoofdlettergevoelig) staat, zal geen digitale handtekening worden geplaatst en zal PKO functioneren zoals voorafgaand aan deze update (naam en functie worden in document geplaatst zoals ze zijn ingevoerd bij integratie-code ‘OBS’).

 

In de kolom ‘Nr. handtekening’ mogen dus uitsluitend de volgende waardes worden geplaatst:

De cijfers 1 t/m 10

De tekst ‘nvt’ (of een variant daarvan met één of meer hoofdletters).

 

Blokkeren uitkeringsdossier

Sinds langere tijd kan, afhankelijk van parameter, een uitkeringsdossier door PKO worden geblokkeerd. Sinds de release 1031 is deze functionaliteit uitgebreid naar de module Mutaties/beeindigingen.

Omtrent de inrichting van deze functionaliteit is enige onduidelijkheid ontstaan, o.a. doordat in de releasenotes niet alle benodigde informatie was vermeld.

 

Reden blokkade

Om gebruik te kunnen maken van de blokkade-functionaliteit is het nodig om voor diverse situaties een  “Reden Blokkade” te voorzien van een PKO-indicatie.

 

PKO Indicatie

Situatie

LOH_A

Levensonderhoud Aanvraag

LOH_H

Levensonderhoud Aanvraag

LOH_M

Levensonderhoud Aanvraag

LOH_B

Levensonderhoud Aanvraag

BB_A

Bijzondere bijstand - Aanvraag

LDT_A

Langdurigheidstoeslag - Aanvraag

HT

Bieden van een hersteltermijn

 

Indien voor een bepaalde situatie PKO geen blokkade behoeft te registreren, dan behoeft de overeenkomstige PKO-indicatie bij “Reden Blokkade” ook niet voor te komen. Tot deze release was dat abusievelijk wel vereist.

 

Parameters

LOH_BLOKKEREN_UITK_DOS

BB_BLOKKEREN_UITK_DOS

LDT_BLOKKEREN_UITK_DOS

 

De parameters hebben respectievelijk betrekking op Levensonderhoud (WWB en WIJ), Bijzondere bijstand en Langdurigheidstoeslag. Bij waarde ‘J’ blokkeert PKO het uitkeringsdossier, bij ‘N’ niet, bij waarde ‘V’ wordt er per casus aan de gebruiker gevraagd of het uitkeringsdossier moet worden geblokkeerd.

Bij de parameter kan in plaats van één teken ook een drietal tekens worden opgegeven, waardoor er onderscheid kan worden gemaakt in het gedrag voor de situaties:

aanvraag (eerste teken)

wijziging in een heronderzoek of mutatie (tweede teken)

beeindiging (derde teken)

 

Hierbij geldt dat bij wijzigingen de waarde ‘J’ niet wordt toegepast. Er zijn immers ook mutaties waarin een blokkade niet gewenst is, het hangt van de aard van de mutatie af of er dient te worden geblokkeerd. Indien gebruik wordt gemaakt van een parameterwaarde van 3 tekens, kan het middelste teken alleen een ‘V’ of een ‘N’ zijn. Indien toch een J wordt geplaatst, zal PKO dit interpreteren als een ‘V’.